Novogratz: BTC zal binnenkort zijn All-Time High bereiken

De oprichter en president van Galaxy Digital Michael Novogratz zei onlangs in een interview dat hij volledig verwacht dat de prijs van de bitcoin tegen het einde van het jaar $20.000 zal bereiken. Dit zou nummer één van de wereld cryptocurrency door markt GLB bij zijn hoogte van alle tijden opnieuw plaatsen, die het eerder drie jaar geleden in 2017 bereikte.

Mike Novogratz: BTC zal opnieuw bij $20K zijn.

De bitcoin prijs is de laatste tijd sterk gestegen. Op het moment van schrijven wordt de bitcoin verhandeld voor meer dan $11.200, en Novogratz verwacht dat de huidige stierenloop dit momentum zal vasthouden. Hij gelooft dat de Verenigde Staten een enorme „liquiditeitspomp“ tegemoet gaan. Hij heeft er ook alle vertrouwen in dat kleine beleggers als een gek in de bitcoin ruimte zullen springen. Hij stelt:

Het liquiditeitsverhaal gaat niet weg. We gaan een grote stimulans krijgen. Het ziet er niet naar uit dat de Federal Reserve de tarieven gaat verhogen.

Het argument van Novogratz dat retailspelers zo’n enorm verschil zullen maken is vrij intrigerend in die zin dat analisten er zeker van zijn dat de aanwezigheid van institutionele of professionele handelaren potentieel het grootste verschil zal maken in hoe of waar de bitcoin heen gaat. Echter, terwijl institutionele handelaren vaak meer crypto zullen kopen of zich zullen verdiepen in op bitcoin gebaseerde opties of termijncontracten, komen retailspelers vaker voor en zullen vaak gewoon in de valuta kopen of investeren via beurzen, waardoor het algehele uithoudingsvermogen van de activa die ze bezitten wordt vergroot.

Novogratz zegt dat het proces al is begonnen, aldus het commentaar:

Gisteren zag je veel geld teruggaan naar goud en bitcoin.

Hij stelt verder dat hij verwacht dat de bitcoin-prijs binnen drie maanden op $14.000 zal uitkomen. Dit zou de bitcoin op die prijs plaatsen tegen de tijd dat oktober aanbelangt. Bovendien zou het betekenen dat er nog maar twee maanden zouden overblijven om de bitcoin weer op het hoogste niveau te krijgen voordat het jaar voorbij is. Toch heeft hij er alle vertrouwen in dat de bitcoin de kracht heeft om deze sport op de financiële ladder te bereiken.

Hij verklaarde ook dat, terwijl de reputatie van de Bitcoin onder de Wall Street spelers groeit, velen nog steeds de neiging hebben om naar goud te neigen. Hij legde uit:

Goud bestaat al 3000 jaar. Het is relatief gemakkelijk te kopen. Er is een adoptiespel in bitcoin dat je niet in goud hebt.

Een beetje steun van ruilhandel

Op het moment dat ik dit schrijf, lijken verschillende cryptocentransacties te worden uitgevoerd, die rapporten te publiceren die de woorden van Novogratz ondersteunen. Een daarvan komt via Catherine Coley, de CEO van Binance US. In een recent document legt Coley uit:

Omdat bitcoin en andere digitale valuta’s makkelijker toegankelijk zijn dan ooit tevoren, zien we een stijging van de bitcoin interesse als de markt anticipeert op die tweede stimulansrekening.

Het raken van de vijfcijferige reeks is dit jaar een beetje een strijd om bitcoin geweest, hoewel de munt in de perstijd vrij goed stand lijkt te houden.

Comments are closed.