Vad är Bitcoin Mining och hur fungerar det?

Bitcoin är en virtuell eller kryptovaluta som är extremt enkel att skicka eller ta emot. Transaktionen är lika enkel som att skicka eller ta emot meddelanden. Liksom alla andra valutor kan bitcoin användas för att köpa saker eller boka etc. Den största skillnaden mellan vilken vanlig valuta och bitcoin som helst är att bitcoin inte är under regeringens kontroll. Satoshi Nakamoto, 2009 startade detta koncept och idag är många människor intresserade av bitcoin. Bitcoin är aldrig halvvägs, det kommer antingen att ge dig en stor förlust eller bra avkastning. Detta beror på att värdet på bitcoin varierar extremt.

Vad är Bitcoin mining?

Bitcoinbrytning är inte relaterat till fysiskt arbete eller markanvändning. Det görs över högeffektiva datorer som är potenta för att lösa ansträngande matematiska problem. Sådana problem kan inte lösas manuellt och kräver därför datorer. Dessutom kan ingen eller någon lösa dem enkelt eftersom det inte innehåller några formler eller steg. Gruvearbetaren måste ha viss erfarenhet av fältet och en kraftfull dator.

Resultatet av bitcoinbrytning kommer med en stor belöning. När sådana så höga matematiska problem löses producerar du en ny bitcoin. Å andra sidan gör gruvarbetare bitcoin-transaktionen pålitlig. Detta är hur alla gruvarbetare ser till att alla bitcoin-betalningsnätverk är säkrade.

Vad är behovet av Bitcoin Mining?

Eftersom bitcoin eller några transaktioner relaterade till bitcoin inte omfattas av regeringens protokoll, finns det ett behov av att göra betalningshistoriken för framtiden. För att möta efterfrågan är alla transaktioner block. När dessa block sammanställs genererar de betalningshistoriken; denna process genererar slutligen en blockchain. Noder övervakar blocken eller transaktionen för framtida verifiering.

Bitcoin finns praktiskt taget och det finns en stor möjlighet att kopiera data och producera en dubblett bitcoin. Det finns alltså en enorm satsning att en bitcoinägare gör flera transaktioner med samma eller original bitcoin. Verifieringen av bitcoin är av yttersta vikt och placerar därför gruvarbetarnas roll. Gruvarbetare bekräftar i princip att inget av bitcoin är på upprepning. Eftersom det finns ett kvitto för den fysiska valutan och när du ger dem är de fysiskt borta, men så är inte fallet med bitcoin. Bitcoin finns inte fysiskt och det finns inget kvitto för deras användning. Så under varje transaktion av bitcoin garanterar gruvarbetare att det inte finns någon duplikat eller den andra användningen av bitcoin genom att lösa komplexa matematiska problem. Som ett resultat av vilken transaktionen blir verifierad och gruvarbetare får en bitcoin som ett pris.

Vad gör en gruvarbetare i Bitcoin Mining?

Att tjäna bitcoin via gruvdrift verkar enkelt, men det inkluderar ansträngning och tur. Miner majorly att tjäna belöning fokuserar på de två sakerna.

Gruvearbetaren när han slutför 1MB (megabyte) -transaktion blir han / hon berättigad att tjäna belöningen. Detta är ansträngningsdelen av processen.
Gruvearbetaren måste vara den första som kommer till rätt svar om det matematiska problemmetoden. Det här är turens del av processen.

Vad är matematikproblemet i Bitcoin Mining?

Matematikproblemet är det som används för att definiera Bitcoin Mining, men det är inte precis ett matematikproblem. De letar efter ett 64-siffrigt nummer eller ett hexadecimalt tal som också kallas hård. Detta inkluderar gissningar och tur. Om du kan komma till rätt 64-nummer som det första jämfört med alla andra gruvarbetare, kommer du att producera en bitcoin.

Vilka är stegen i Bitcoin Mining?

Det finns några steg och krav för att slutföra Bitcoin-gruvdrift. Dessa listas nedan:

 1. Skaffa en Bitcoin-plånbok: Om du inte har en bitcoinplånbok kan du inte slutföra gruvdrift. En bitcoinplånbok är inget exceptionellt eller annorlunda jämfört med någon annan plånbok. Det hjälper till att skicka, ta emot eller transakera bitcoin. Det är viktigt att bryta eftersom det verifierar gruvarbetaren. Det säkerställer att en gruvarbetare själv är en användare av bitcoin eller har tillräckligt med bitcoin för att byta dem i framtiden.
 2. Detta verifierar också att gruvarbetaren har sin Bitcoin-adress, vilket är ett krav för såväl gruvdrift som transaktion. Det finns många typer av plånbok tillgängliga på marknaden. SPV (enkel plånbok för betalningsverifiering), het plånbok och kall plånbok. Att välja rätt plånbok enligt dina behov är nödvändig.
 3. Hitta Bitcoin: För att slutföra gruvdrift behöver du kraftfulla datorer men för att köra dessa datorer behöver du stor kraft eller elförsörjning. Detta genererar i sig en stor kostnad för gruvarbetaren. Detta kommer också att krävas vid utbyte av bitcoins.
 4. Skaffa gruvdrift: Det är inte alls möjligt att köra bitcoin på en vanlig dator eller bärbar dator. Bitcoin Mining kräver speciell hårdvara som är potent för att lösa och hantera vid stor surfing. Anledningen till att använda specialiserad Bitcoin-maskinvara är att en vanlig dator gör att du går med förlust snarare än i vinst. Detta beror på elkostnaden och ytterligare en sak som gör att du kan tjäna mindre än ett öre under hela året.
 5. Få gruvpool: Gruvpool är där du får problem. Om du kan bidra till poolen genom att generera block får du en Bitcoin. Belöningen beror på det aktuella scenariot för bitcoins och kan variera.
  Innan du köper Bitcoin eller bestämmer dig för att göra Bitcoin Mining är det viktigt för dig att förstå fördelarna och nackdelarna med att använda Bitcoin. Dessa fördelar och nackdelar listas nedan:

Fördelar med att använda Bitcoin:

 1. Internationella betalningar går mycket snabbare.
 2. Det finns inget sätt att din betalningstransaktion får bedrägeri eftersom det är praktiskt taget omöjligt att hacka någon blockchain.
 3. Din och dina mottagaruppgifter avslöjas aldrig. När du är klar med transaktionen blir du igen två främlingar.
  Ny användares verifiering krävs inte som i banker. Alla som har en Bitcoin-adress kan använda den.
  Nackdelar med att använda Bitcoin:
 4. Gruvdrift sker på specialdatorer som kräver stor el. Detta genererar en mycket högre kostnad.
  Vissa människor har svårt att använda.
 5. Det finns alltid förtroendeproblem i att använda Bitcoin eftersom det inte faller under någon statlig myndighet.
  Slutsats

Bitcoinbrytning är ett komplicerat koncept. Om du bara vill investera i bitcoin, köp bitcoins. Men om du verkligen vill komma in i kryptovaluta kan du lära dig att bryta bitcoins. Det kommer att ge dig omfattande kunskap om kryptovaluta och göra det möjligt för dig att bli bättre i detta ämne. Det finns ingen garanti för att du säkert kommer att kunna bryta bitcoin, men du kan vara säker på att lära dig mycket om denna teknik genom att prova den. Även om du lyckas med att bryta en bitcoin måste du lära dig hur du utnyttjar den på bästa sätt. Du måste bestämma om du ska hålla det säkert tills dess värde blir högre eller sälja det till nuvarande marknadspris.

Comments are closed.